Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запалването... Помощ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със запалването... Помощ...

Здравейте колеги,
    Онзи ден по пътя за работа ми светна резервата.Реших на връщане да заредят и спрях на работа. Когато реших да си тръгна обаче колата запали и след 1 секунда угаснал. Реших че понеже е на голям наклон е угаснали за бензин. Един приятел ме заведе до бензиностанция и и зареди 30 литра. Карах си я два дни без проблем,но преди малко при опит да я запаля на 10-тата секунда ми светна лампата с дюзата и угасна.

Къде може да е проблема? Помпата според мен си върти иначе нямаше да мога да мина 20 и кусури километра вчера.
    Колата е от подписа...

Ще трябва да се пита ЕКУ-то. Щом е светнала, значи е записала и грешка, която ще даде насока за проблема.
    С една дума - диагностика.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А препоръка за читава диагностика в Русе?

Comment

Първоначално публикувано от ODPleven Покажи съобщение
        А препоръка за читава диагностика в Русе?
        Да беше в Плевен...
        За Русе, да кажат колегите от там.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Провери си за всеки случай релетата при акумулатора...
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

На диагностиката се оказа дебитомер... Сега обикалям по моргата да търся... Той е сменен преди няколко години с някакво Марели на което нищо не пише...ако не намеря днес проблем ли е да карам за сега с откачен дебитомер докато намеря?

Равносметката е следната:
            След диагностиката изчистихме грешката и запалихме отново без проблем... след 5-6 секунди колата заглъхна и угасна и отказа да запали...Извадихме буксата на дебитомера и колата запали от раз... Предстоят ми три поредни седмици пътувания от по 300 километра всяко... тази събота ще карам с разкачен дебитомер и се надявам през седмицата да намеря някой читав втора употреба...

Също така как да разбера какъв точно от всички видове е дебитомера за моята кола... Гледам ги в мегапартс ама гледам че има доста видове... Моят е със 5 пинова букса... Ако ще помогне изобщо...
            Last edited by ODPleven; d.m.y г., 16:33.

Comment

Имам читав дебитомер за 1.4ТС. Ако търсиш още и имаш интерес пиши на ЛС

Comment

Колега можеш да караш с откачен дебитомер , но ще ти се вдигне разхода .
                Alfa Romeo 145 Twin Spark 1.6 120hp

Comment

Твоя дебитомер е Бош и трябва да завършва на 019, ако не де лъжа.

Comment

Лъжеш се
                    Дебитомера на 1,4 е уникален. Става само такъв и бошовския е няква безумна цифра. Има китайчета заместители.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

https://www.megaparts.bg/product/860275921 Не е ли това въпросния дебитомер?

Comment

Първоначално публикувано от Turbo_A3 Покажи съобщение
                        https://www.megaparts.bg/product/860275921 Не е ли това въпросния дебитомер?
                        Не е този... Моя е с 5 пинова букса на която болтчетата са разположени перпендикулярно на въздушния поток... По скоро изглежда така:

https://www.megaparts.bg/product/1956055556

Comment

Колеги здравейте отново. След наложителните около 300 километра този уикенд с разкачен дебитомер още утре смятам да поръчам друг от мегапартс, тъй като в моргите из Русе нямат такъв... Въпроса ми е:

Може ли някой да ме ориентира какъв по-точно да поръчам?

Сегашният ми е Марели(предполагам такъв -->> http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=3&show=1 )

Моя изглежда по абсолютно същият начин, нищо че на картинката е сниман някакъв бош...

Ще съм благодарен ако някой помогне за да не се налага да поръчвам и после да се налага да го връщам.

Лека вечер и благодаря предварително

Comment

Ти казваш с 3 пина, а на картинките показваш с 5. Я го снимай и покажи вместо да гадаем.
                            И виж по ЕПЕР кой ти е, това поне е лесно

Comment

5 пинова е буксата и изглежда точно като на картинката...
                              във ЕПЕР пробвах да търся но неуспешно и за това питам тук.
                              Колата е 145 1,4 Тс регистрирана през декември 1998, със старата маска и пластмасов капак.
                              Last edited by ODPleven; d.m.y г., 11:21.

Comment

Working...
                              X